About

Contact

 • facebook.com/newspekcom
 • twitter.com/newspekcom
 • info (at) newspek.com

Emme ole koskaan erillämme maailmasta. Nekin tapahtumat, joita emme itse ole todistamassa, voivat vaikuttaa elämäämme. Siksi uutiset kiinnostavat meitä. Uudet tapahtumat ovat yleensä osa jotain jatkumoa, osa suurempaa kokonaisuutta.

Näitä taustailmiöitä on vaikea nähdä yksittäisten uutisten takaa. Niitä kaikkia olisi mahdotonta edes selittää yhdessä artikkelissa, kun itse uutistapahtumakin voi olla uusi. Yksittäiset uutiset ovat kuin seuraava oksa puussa tai neulos villasukassa, osa isompaa ilmiötä.

Neuloksetkin voivat olla erilaisia, aivan kuten saman tapahtuman eri uutisjutut voivat erota sisällöltään. Jokainen uutinen on aina ihmisen kirjoittama edustaen tiettyä näkökulmaa ja kulttuuria. Tuomalla näkökulmat yhteen paikkaan, niitä on helpompi tutkia laajemmin. Kun tähän lisää tutkimukset, dokkarit, analyysit ja keskustelun, aiheet aukeavat entisestään.

Aktiivisen yhteisön tuomat useat lähteet varmistavat sen, että kaikki tieto saadaan yhteen paikkaan. Pääsemme lähemmäksi jonkinlaista totuutta, kun valeuutiset ja kuplat karsiutuvat. Newspek on yhteisö, jossa kaikki voivat jakaa tietoa. Jokainen käyttäjä voi luoda aiheita, eli topiceja, ja lisätä juttuja muiden luomiin topiceihin.

Topicien tutkimiseen on luotu työkaluja, kuten aikajana, Interesting-listaus sekä syy-seurau-suhteiden tutkimista varten related topics, eli aiheeseen liittyvät aiheet. Kun alamme ymmärtämään tapahtumien syy-seuraus -suhteita ilmiöiden näkökulmista, ymmärrys pienistä tapahtumista lisääntyy.

Internet mahdollistaa meille avoimen ja nopean tiedonjaon. Sitä Newspek haluaa hyödyntää. Tieto on valtaa ja tieto kuuluu kaikille! Newspekin perusarvoja ovatkin avoimuus, tasa-arvoisuus, demokratia, vastuullisuus ja tieteen kunnioittaminen.

Newspekin tiimi

Newspek on ollut jo tähän mennessä monivaiheinen projekti. Idea syntyi jo vuonna 2014 ja monen mutkan kautta olemme tilanteessa, jossa yrityksessä työskentelee kymmenen henkilöä. Neljä täyspäiväistä Newspekkaajaa ovat:

Tommi Kostilainen, joka keksi Newspekin idean ja nörttäili itsensä koodariksi, koska idea piti toteuttaa. Taustaltaan hän on kauppatieteiden opiskelija.

Anniina Pasasen on ollut alkumetreistä asti mukana Newspekissä. Hänen mielenkiintonsa ja tuntemuksensa journalismista tulee hänen opinnoistaan tiedotusopin laitokselta Tampereen yliopistosta. Tällä hetkellä hän opiskelee taiteita.

Topias Takkinen intohimoisena tiedon tutkiskelijana liittyi mukaan kun kuuli Tommin paasaavan ideastaan. Topias on vastuullisen liiketoiminnan pian valmistuva maisteri ja Newspekin ikuinen moraalinvartija. Hän parantaa maailmaa myös ApuPaku Ry:n puheenjohtajana.

Antti Heikkinen saatiin mukaan vuosi sitten. Kostilainen ja Pasanen olivat vakuuttuneita Heikkisen neroudesta koodarina ja ihmisenä. Heikkinen seurailikin Newspekin toimintaa jonkin aikaa ystävän roolista, kunnes innostui niin, eikä voinut muutakaan kuin liittyä joukkoon! Heikkisen Newspek-apit ovatkin jo matkalla maailmaan!

Lisäksi tiimiin kuuluu kolme osa-aikaista työntekijää ja kolme harjoittelijaa. Meihin voi ottaa yhteyttä sähköpostitse: info (at) newspek.com

Newspekin säännöt

Newspekin yhteisön tarkoitus on jakaa tietoa ja keskustella aiheista muiden yhteisön jäsenten kanssa. Emme halua Newspekistä muodostuvan taistelutannerta, vaikka usein keskustelu saattaakin olla kiivasta eri näkökulmien välillä. Mielipiteet ja erilaiset näkemykset aiheista ovat aina tervetulleita, niin lisätyissä sisällöissä ja keskustelussa, kunhan ne ovat rakentavan tiedonjaon ja keskustelun mukaista!

Nimimerkin käyttö:

Kannustamme osallistumaan omalla nimelläsi, sillä se lisää uskottavuuttasi. On mahdollista käyttää aliasta, kunhan nimimerkki ei ole sopimaton. Esimerkiksi “Kikkelijeesus13” ei ole sopiva nimimerkki. Toisena ihmisenä esiintyminen on myös kiellettyä. Esim. nimimerkkiä Sauli Niinistö, saavat käyttää vain Sauli Niinistö nimiset henkilöt

Keskustelun ja palvelun säännöt

Keskustelussa ei saa käyttää kommentointia, joka on:

 • plagiointia; lähteiden kera lainaaminen on toki sallittua ja kannustettavaa
 • toista kohtaan hyökkäämistä, kiusaamista, uhkailua tai ahdistelua
 • henkilökohtaisia tai luottamuksellisia tietoja
 • spämmiä tai mainostamista
 • vihapuhetta tai laitonta

Palveluun ei lisätä materiaalia, joka on

 • pornografista
 • uhkailevaa, loukkaavaa tai kannustaa muita siihen
 • henkilökohtaista tai luottamuksellista tietoa
 • spämmiä tai mainostamista
 • vihapuhetta tai laitonta

Myöskään “description”-, eli topicin kuvausteksti, ei saa sisältää yllä mainittuja elementtejä.

Moderaattoreilla on oikeus poistaa kaikki sopimaton sisältö ja kommentointi. Newspekillä on myös oikeus poistaa käyttäjät, jotka rikkovat palvelun sääntöjä.

© 2018 - Newspek Oy